Suomeksi

MinustaKonsultointiKokemusBlogiYhteystiedot

Kuva: Mauritz Eklund

Minusta

Lapsena asuin Espoossa mutta minut kasvatettiin kesäisin saarella Saaristomerellä. Sen aikaiseni mittapuuni mukaan koin saaren syrjäiseksi. Aikuisena opiskelin meribiologiksi, koska halusin työskennellä meren hyväksi. Valmistuttuani aloitin opettajana ja päädyin edistämään kestävää kehitystä. Tämä on todellinen intohimoni ja jonka eteen minulla on ollut etuna tehdä töitä koko työelämäni, yli 20 vuoden ajan. Kestävän kehityksen fasilitointi ja kouluttaminen sekä kestävä johtajuus ovat erikoisosaamisalueitani. Pedagoginen lähestymistapani on ”pracademic” – sekoitus käytännön (practical) esimerkkejä, tieteellistä tietoa ja ryhmätyötä. Verkostoituminen ja julkinen puhuminen ovat myös työalueita joista nautin. Tutkimuksessa ja yhteistyössä olen kiinnostunut työskentelemään poikki- ja monitieteisesti.

Olen utelias ja tyytyväinen kun saan asiat tehdyiksi.

Pidän kirjojen lukemisesta (erityisesti nordic noirista), kalastuksesta, patikoinnista, juoksemisesta ja uusien taitojen oppimisesta. Lempipaikkani on Saaristomeri ja siellä sama saari, jossa kasvoin lapsuudessa, joka tuntuu nyt paljon lähempänä.

Konsultointi

Kysymyksiä joissa voin auttaa:
– miten voisimme edistää kestävää kehitystä? tai yritysvastuullisuutta? mitä me jo teemme?
– miten voisimme viestiä kestävän kehityksen työstämme, vielä paremmin?
– olemme jo edistäneet kestävää kehitystä tai vastuullisuutta; kuinka voisimme tulla vielä paremmiksi ja järjestäytyneemmiksi?
– miten voisimme edistää kestävää johtajuutta?
– miten voisimme edistää kestävyysnäkökohtia projektissamme? tai sisällyttää muita tieteenaloja tutkimukseemme?
– miksi meidän pitäisi ja miten voisimme työskennellä poikkitieteisemmin?
– miten saisimme koko henkilökunnan ja / tai opettavan ja tutkivan henkilökunnan edistämään kestävää kehitystä työssään?

Palvelut ja koulutus:
– työpajat. Olen esimerkiksi kehittänyt lyhyen, käytännön työpajan, joka edistää kestävän kehityksen oppimista ja joka soveltuu erityyppisille organisaatioille, jossa sovellan YK: n kestävän kehityksen tavoitteita. Suosikkityöpajamenetelmäni on tulevaisuustyöpaja, josta kerron lisää tässä blogipostauksessa, case ilmastojohtaminen ja kiertotalous.
– julkinen puhuminen. Luentojen lisäksi olen myös toiminut pääpuhujana ja johtanut useita paneelikeskusteluita.

Kohderyhmät:
– koulutusala, erityisesti: yliopistot tai korkeakoulut ja aikuiskoulutus
– julkinen sektori, kuten kunnat
– kolmas sektori, kuten kansalaisjärjestöt
– yksityinen sektori

Kielet: Työskentelen sujuvasti suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Kuva: Mauritz Eklund

Kokemus

Keskeisimpiä osaamisalueitani ovat kestävän kehityksen fasilitointi ja kouluttaminen, muutosjohtaminen, kestävä johtaminen, ympäristö- ja laatujärjestelmät, laadunvarmistus, konsultointi, projektinhallinta, ulkoisen rahoituksen hakeminen, viestintä, toimittaminen, julkinen puhuminen, verkostoituminen ja poikkitieteellinen soveltava toiminta tutkimus. Katso minun CV ja julkaisuni. Lisätietoja: LinkedIn-profiilillani.

Koen itseni monitieteiseksi, koska olen työskennellyt kestävyysnäkökohtien edistämisen eteen useilla eri aloilla, tekniikasta kulttuuriin ja terveydestä kauppatietieteisiin. Väitöstutkimukseni oli monialainen ja poikkitieteellinen toimintatutkimus, joka tehtiin 11 yliopiston ja korkeakoulun verkostossa kolmessa maassa muutosten mahdollistamisesta yliopistoissa: kestävän kehityksen koulutuksen edistäminen laadunvarmistustyökalujen avulla (Enabling change in universities: enhancing education for sustainable development with tools for quality assurance). Minulla on tohtorintutkinto ympäristötieteestä Turun yliopistosta vuodelta 2014 ja maisterintutkinto meribiologiasta Åbo Akademista vuodelta 1998.

Blogi

Useimmat blogi postaukseni ovat englanniksi, mutta seuraavat olen julkaissut suomeksi:

Tulevaisuusnuoli fasilitointi menetelmänä – case kiertotalous ja ilmastojohtaminen

Minun suosikki fasilitointimenetelmä on ”tulevaisuusnuoli”, jota sovellan selvittämään mitä tarpeellisia toimenpiteitä, joita ajankohtaisessa työssä tarvitaan, parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi… tutustu miten?

Tove Holm, 27.4.2022

Työperäisen maahanmuuton rooli avainasemassa yrittäjyyden kannalta

Tänään vietetyn Yrittäjäpäivän takia haluan nostaa esille tärkeimmäksi kokemani haasteen – että PK- yrityksissä 1/5 kokee työvoiman saatavuuden pahimmaksi työllistämisen esteeksi …

Tove Holm, 5 syyskuuta, 2021

Työelämän kestävä tulevaisuus – työpaja 24.8 Uudessakaupungissa

Ukipolis järjestää ”Kestävä tulevaisuus Vakka-Suomessa” -työpajan elokuun 24 päivä, klo 12-16. Tutustu ajatuksiini aiheesta ja mistä aion siellä keskustella …

Tove Holm, 14.7.2021

Kaupunkien houkuttelevuudesta ja viheralueista

Mitkä tekijät vaikuttavat kaupunkien vetovoimaisuuteen? Onko viheralueilla merkitystä? Päätimme kahtena Espoon kaupungin fanina kirjoittaa aiheesta ja nostaa esille muutamia näkökulmia … 

Meri Löyttyniemi ja Tove Holm, 13.4.2021

Kestävä johtaminen työpöydällä

Päätin tässä blogipostauksessa jakaa tavoitteeni kestävän kehityksen edistämiseksi, käytännön kokemukseni kestävän kehityksen edistämisestä ja miksi päätin perustaa oman toiminimen, jonka nettisivut lanseeraan nyt! …

Tove Holm 26.10.2020

Yhteystiedot

+358 (0)40 663 9254

Y-tunnus, Tove Holm Consulting Tmi: 3164531-1


%d bloggaajaa tykkää tästä: